کد خبر 129333
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۴

رئیس مجلس با تأکید بر اینکه کارکنان مجلس مستحق متلک گویی‌ها نیستند، گفت: البته گوشی هم به متلک سازان نداریم و باید دانست مجلس از نظر امکانات رفاهی فقیر است.

به گزارش مشرق به نقل از  فارس، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز سه شنبه طی سخنانی در دیدار با کارکنان پارلمان، ضمن تبریک بعثت پیامبر (ص) اظهار داشت: بعثت روزی است که جهان امیدوار شد که بتواند شرایط زندگی را برای آینده به نحو سعادتمندی ترسیم کند.

وی افزود: خداوند پیامبر (ص) را بشارت دهنده و سراج منیر خطاب می‌کند و این بشیر و نذیر و سراج بودن برای کل بشریت است.

لاریجانی با بیان اینکه در پناه بعثت پیامبر (ص) عالم منور به نور وجود او می‌شود تصریح کرد: پیامبر (ص) امضادهنده و بشارت دهنده برای کل بشریت است آن هم نه در ایام خاص بلکه برای همه تاریخ و چنین جایگاهی فقط برای پیامبر (ص) است چراکه پیام او در نهایت کمال است و نیازی به آمدن رسل نیست.

رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: اسلام یک دین اعتدالی است و وقتی از اسلام به حنیف بودن نام برده می‌شود یعنی اسلام، دین اعتدال است و آیین کاملی برای همه ادوار است.

«کمال در درون دین اسلام نهفته است و انسان در پناه یک آیین می‌تواند به سعادت برسد که البته فقط جنبه مادی ندارد اما وجه معنوی در او غلبه دارد؛ وقتی پیام پیامبر (ص) را آیین خاتم می‌دانیم یعنی آیینی کامل بوده و سعادت محور است و هم برای زندگی فردی و هم زندگی اجتماعی برنامه دارد».

وی در ادامه با تأکید بر اینکه مسلک اسلام ریاضت کشی نیست، بلکه اعتدال است، گفت: ریاضت کشی برای افرادی است که راه دیگری را طی می‌کنند و باز سوی دیگر ، به اندازه بودن همه چیز در زندگی فردی و اجتماعی در اسلام مطرح است و این آ‌یین در وجوه مختلف برنامه‌هایی را برای سعادت افراد باقی می‌گذارد.

لاریجانی با ذکر این نکته که بسیاری از مشکلات خانواده‌ها، رویگردانی از مسلک اعتدال است، گفت: جامه اسلامی و مسلمانان باید عزت‌مندانه در کشور زندگی کنند چرا که عزت مند بودن در سنت دینی ما بسیار ارزشمند است و امیدوارم این گونه جلسات اسباب تنوع و فهم دقیق‌تر این راه و روش شود.

لاریجانی با تأکید بر اینکه کار سنگینی از امور مجلس بر دوش کارکنان است گفت: ما هیچ وقت گله‌ای از نمایندگان نسبت به کارکنان مجلس ندیدیم و از این جهت از وجدان کاری شما کارکنان متشکریم و امیدوارم مشکلات کاری شما مرتفع شود.

رئیس مجلس در ادامه سخنانش به بیان انتقاداتی پرداخت و با یادآوری اینکه 30سال در کارهای مختلف اجرایی حضور داشتم و مظنه کار را می‌دانم، گفت: کدام یک از دستگاه‌های دولتی امکانات تفریحی ندارند؟ نام ببرید؟ از مازندران که شروع کنید تا رشت و گیلان و مشهد مقدس؛ امکانات مختلف تفریحی برای کارکنان دستگاه‌های مختلف وجود دارد اما آیا مجلس از چنین امکاناتی برخوردار است؟ چطور نسبت به کارکنان مجلس این سخنان را مطرح می‌کنید؟ یک زمانی قرار بود برخی ساختمانها را به فروش برسانند اما آیا فروختند؟ بعید می‌دانم.

وی با بیان اینکه میزان درآمد کارکنان مجلس طبق قانون مدیریت خدمات کشوری است، متذکر شد: باید پرسید با توجه به این موضوع این چه سخنانی است که نسبت به مجلس و کارکنان آن مطرح می‌کنید؟ کارکنان مجلس از امکانات بسیار کمی برخوردارند و نجیبانه کار می‌کنند و این بسیار برای ما پرارزش است و ما قدردان این موضوع هستیم و تلاش می‌کنیم کارکنان مجلس از امکاناتی برخوردار شوند.

*در هزینه های برق و غذای مجلس صرفه جویی کردیم

لاریجانی همچنین تصریح کرد: در این زمینه باید گام‌هایی را برداریم، البته سال گذشته و دو سال پیش به آقای افراشته معاون اجرایی مجلس گفتم که هرگونه کاری که تصور می‌کنید نیازی نیست، انجام نداده و صرفه‌جویی کنید. بیش از 30درصد در غذای مجلس صرفه‌جویی شده است و همچنین با وجود افزایش قیمتها، هزینه‌های مصرف برق در مجلس کاهش یافته است. سال گذشته حدود 5میلیارد تومان صرفه‌جویی داشتیم در حالی که حجم کار افزایش یافته بود و این رویکرد معقولی است تا کارهایی که به نظر می‌رسد زاید است ، حذف شود.

علی لاریجانی بر همین اساس با تأکید بر اینکه راندمان بهتر و بهره وری بالاتر در گرو رضایتمندی کارکنان هر سازمان و نهادی است، گفت: طبعا در حد مقدورات باید در این زمینه تلاش شود و بایستی برای بالا بردن راندمان کاری مجلس، بیشتر تلاش کنیم. چرا که در یک محیط مصفایی که مدیران و کارکنان احساس کنند روابط خوب برقرار است حتما به کار علاقه مند شده و تلاش بیشتری می‌کنند تا شرایط بیشتر بهبود یابد.

به گفته وی بایستی اموری که لزومی ندارد انجام نشده و صرفه جویی شود ولی در کنار آن باید خدماتی به کارکنان ارائه شود.

لاریجانی همچنین گفت: همیشه مجلس در پناه رهنمودهای مقام معظم رهبری برداشت‌های خوبی برداشته است که می‌توانست موتور حرکت مجلس باشد و در این 4سال بیشتر بیانات ارزشمندی را مطرح کرده‌اند و این سرمایه کار عزیزان شد. حجم زیادی از قوانین مختلف در کشور وجود دارد که می‌تواند مشکلات را بیشتر کند از این رو دسته بندی قوانین و نسخ برخی از مقررات، در دستور کار قرار گرفت و کار مطالعاتی دقیقی روی این موضوع انجام شد و بنای این کار در مجلس هشتم گذاشته شد که البته این مسیر باید در مجلس نهم دنبال شود. چرا که حقوق مردم باید شفاف باشد.

رئیس دستگاه قانونگذاری کشورمان در ادامه سخنانش با اشاره به توصیه‌های رهبر معظم انقلاب برای وجود یک خودنظارتی در مجلس، گفت: بعد از فرمایشات رهبر معظم انقلاب برای وجود خودنظارتی در پارلمان، طرحی آماده شد که بررسی آن با تشکیل جلسات مستمر کمیسیون مشترک تشکیل شده برای این طرح، یک سال به طول انجامید و پس از رسیدگی در صحن علنی و تأیید شورای نگهبان به قانون تبدیل شد که این موضوع هم یکی از نکات نورانی رهبر انقلاب بود که مجلس تلاش کرد تا محقق شود و انشاءالله باید در مجلس نهم اجرای این قانون سامان یابد.

رئیس مجلس در عین حال از اشاره رهبر معظم انقلاب به زنده بودن مجلس در دیدار اخیرشان با نمایندگان مجلس نهم سخن به میان آورد و گفت: این موضوع بسیار نکته ارزشمندی است.

وی افزود: هر وقت مجلس ساکت و صامت بود، یک بلایی سر مجلس می‌آمد اما وقتی تصمیمات از سر حکمت اخذ می‌شد، مسائل حل شده و تصمیمات راهگشا بود.

به گفته وی از مجلس اول تا مجلس هشتم به لطف خدا مجالس آزادی داشتیم اما در یک دوره‌هایی مانند دوره رضاخان و پسرش مجلس ساکت و کم خاصیت بود که همین موضوع مشکلات بسیاری را پدید می‌آورد و نتیجه آن نیز قراردادهای ننگین بود.

علی لاریجانی با تأکید بر اینکه بنای زنده بودن مجلس نیازمند توجه به نظر نخبگان و کار کارشناسی هستیم، به توصیه دیگر رهبر انقلاب در زمینه سلامت مجلس اشاره و تصریح کرد: مجلس در بالاترین سطح امور کشوری از نظر مشخص کردن راه‌ها برای قوای دیگر قرار دارد.

لاریجانی با ذکر این نکته که هرچه سلامت کار بالاتر رود ، نظر آن نهاد یا سازمان بیشتر برای جامعه مورد اعتماد خواهد بود ، گفت: نگاه صرفه‌جویی در مجلس با تأکیدات رهبر معظم انقلاب باز هم بایددنبال شود.

رئیس مجلس با ذکر این نکته که بودجه پارلمان باید کاملا شفاف و روشن باشد و مشخص شود در کجا به چه میزان هزینه می‌شود، نسبت به برخی سخنان مطرح شده مبنی بر اینکه برای هر نماینده 470 میلیون در قانون بودجه 91 در نظر گرفته شده است، انتقاد کرد و گفت: برخی سخنانی در کشور مطرح می کنند که برای هر نماینده 470 میلیون یا 740 میلیون تومان در قانون بودجه 91 پیش بینی شده است. چرا این سخنان را مطرح می‌کنید؟


* اگر می گویند به هر نماینده ۴۷۰ میلیون داده شده، پس به هر وزیر هم ۱۰ هزار میلیارد تومان داده اند

نمایندگان مجلس طبق قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند؛ این افراد کل بودجه جاری مجلس را به علاوه هزینه‌های عمرانی کرده و بر 290 نماینده تقسیم می‌کند و رقم مذکور را به دست می‌آورند اما آیا هیچ عاقلی چنین کاری انجام می‌دهد؟‌ اگر این طور باشد کل بودجه عمرانی کشور 150هزار میلیارد تومان است که اگر بین 15 وزیر تقسیم شود، به هر وزیر ده هزار میلیارد تومان می‌رسد؛ آیا می شود چنین سخنانی را مطرح کرد؟ آیا این سخن درست و عاقلانه‌ای است؟

لاریجانی با بیان اینکه مجلس 3هزار نفر پرسنل دارد گفت: همه کارکنان و همه نمایندگان پارلمان طبق ضوابط قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق می‌گیرند.

رئیس مجلس ادامه داد:‌نمایندگان نه در تهران ساختمان درستی دارند و نه در استانها؛ بفرمایید کجا چنین چیزی وجود دارد؟ آقای نصیرپوردر سراب خودش برای مجلس ساختمانی ساخت چراکه خود او سابقه مجلسی داشت و درد مجلس را می‌دانست به همین دلیل چنین کاری را انجام داد و هم اکنون آن ساختمان را به مجلس داده است.

لاریجانی اضافه کرد: آیا نمایندگان باید سر خیابان بایستند و به افراد پاسخ دهند. اگر نمایندگان بخواهند با وزیر یا معاون وزیری جلسه داشته باشند ، کجا باید جلسات خود را تشکیل دهند؟مگر آنکه در همین لابی‌های پارلمان روی مبلی بنشینند!

رئیس مجلس با بیان اینکه مطرح کردن چنین سخنانی ستم است گفت: چطور اینگونه صحبت می‌کنند؟ یک بخشداری در کشور چقدر امکانات دارد؟ در حالی که نمایندگی مجلس با وزارت در کابینه هم ‌تراز است. غالبا مجبوریم بگوییم مکانی را نمایندگان برای تشکیل جلسات با مسئولین ویا پاسخگویی به مراجعان ، اجاره کند.

* کارکنان مجلس متحق متلک شنیدن نیستند

لاریجانی با طرح این سوال که این ارقام را ازکجا می‌آورند و مطرح می‌کنند گفت: این بداخلاقی ها در کشور ما درست و خوب نیست و در تراز و شأن نظام ما نیست. کارکنان مجلس مستحق متلک گویی‌ها نیستند و این کار غیراخلاقی است و هم به افراد و هم به خود آنان لطمه می زند. و اگر شما دارای نبوغی درکشور هستید، همانها را مطرح کنید.

رئیس مجلس ادامه داد: نباید به این پرده دری‌های دروغین توجهی کنیم چرا که این افراد در پیشگاه خدا و در نزد خلق خدا جایگاهی ندارند.

علی لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش خطاب به مدیران مجلس گفت: تا جایی که می‌توانید زمینه‌های خدمت رسانی به کارکنان را فراهم کنید و بنده حتما از این موضوع حمایت می کنم و نباید رفتار بخل آمیز داشت و فضا باید با مودت و عقلانیت همراه باشد و گوش شما باید برای شنیدن درد کارکنان شنوا باشد.

رئیس  مجلس همچنین گفت: توجهی به این متلک گویی ها نباید داشته باشیم البته گوشی هم به متلک سازان نداریم.

لاریجانی در خاتمه مجددا در دنبال کردن مسیرصرفه جویی در مجلس تأکید کرد و گفت: مجلس از نظرامکانات رفاهی فقیر ااست البته فقر فخر است اما ازمعاون اجرایی مجلس می‌خواهم که تلاش کند کارکنان مجلس در ایام خاص از امکانات تفریحی و خدماتی استفاده کنند و امیدوارم مجلس نهم در پناه خدمت شما و مسئولیت شناسی شما گام‌های قویتری بردارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس